Home | Contact | Sitemap

Sporen in het bos

De tekeningen-tegels

Kinderen op basisscholen in de regio krijgen van De Balij een interactieve educatieve cd-rom met als thema de vier natuurelementen. Naar aanleiding van het lesmateriaal op de cd-rom verzinnen de kinderen een uitspraak of maken een tekening over de vier natuurelementen. Die wordt vervolgens in een tegel gebakken en toegevoegd aan één van de vier permanente kunstwerken onder de noemer ‘Sporen in het Bos’.

Het voetenplein

Deze toegang tot Ons Bos is een plein waarvan de stenen omgekeerde afgietsels van kindervoetjes zijn. De bezoekers lopen dus over de duizenden voetzolen van de toekomstige gebruikers. Dat kunnen ook oude voeten zijn, damesvoetjes of sportvoeten. Elk jaar kunnen mensen nieuwe afdrukken laten maken en ontstaat er een nieuwe ‘jaarring’ van voetjes. Zo groeit het plein.

De geboorteboom

Deze ingang van Ons Bos bestaat uit een grote koperen boom met een doorgang in de stam. De boom is negen meter hoog en de stam is onderin vier meter breed. De doorgang is een meter breed en drie meter hoog.

Aan de takken van de boom hangen blaadjes van een licht materiaal die een mooi geluid in de wind geven. Mensen kunnen een blaadje aan de boom kopen en voorzien van de naam en geboortedatum van hun kindje of dat van iemand anders. In de stam zijn wijsheden en spreuken gegraveerd die bejaarde mensen graag aan de nieuwe generatie willen meegeven.


© 2007 Stichting OE