Home | Contact | Sitemap

Vuur

Energiemaker

De Energiemaker is een overdekte draaimolen met fietsen eraan. Wanneer bezoekers de molen fietsend in beweging zetten wordt er elektrische stroom opgewekt. Ter illustratie hoort en ziet de fietser dan een knisperend animatievuurtje.

De energie wordt symbolisch verkocht aan het energiebedrijf en van de opbrengst wordt een kwaliteitsverbetering doorgevoerd in de directe leefomgeving van mensen uit de buurt. Op de website kan worden gestemd of er bijvoorbeeld een buurthuis van wordt opgeknapt of leermiddelen worden aangeschaft. Er kan ook voor een vooraf te bepalen sponsorproject gefietst worden.

De Romeinse oven

Samen met het publiek wordt een historische Romeinse oven gebouwd. Een paar keer per maand wordt de oven aangestoken en kunnen kinderen en volwassenen er zelfversierde kleitabletten in bakken. Op de tegels kunnen tekeningen, spreuken en gedachten over de 4 natuurelementen vereeuwigd worden. De tegels zullen her en der rondom de oven worden gelegd. De locatie krijgt hierdoor de sfeer van een archeologische opgraving.

Op andere dagen kunnen bezoekers de Romeinse oven gebruiken om op een veilige en verantwoorde manier een vuurtje te stoken of te barbecuen.

Open atelier

Op de locatie van het vuurelement bevindt zich ook een open atelier. In het open atelier kan het publiek zich laten informeren over het project Ons Bos. Er zullen regelmatig kunstenaars aan het werk zijn met wie men speelobjecten voor in Ons Bos kan maken.


© 2007 Stichting OE