Home | Contact | Sitemap

Fusion

Deze sociaalartistieke actie heeft ten doel om een groepscreativiteit op te wekken en deze met de natuur te laten versmelten tot een ecologisch kunstwerk.

Het ecologische kunstwerk bestaat uit het logo van KTG Beheer BV (17 x 17 meter) dat weergegeven wordt door bomen. De boomsoorten aan de buitenkant van het kunstwerk zijn korter dan in het centrum, zodat er een driedimensionaal beeld van het KTG logo ontstaat.

De personeelsleden van KTG worden bij aankomst in het bos door OE onderverdeeld in twee groepen: de bouwers en de ritmemakers. De bouwers worden opgedeeld in deelgroepen die samen met de Dienst Landelijk Gebied en OE verantwoordelijk zijn voor de aanleg van de verschillende delen van het ecologisch kunstwerk. De ritmemakers bevinden zich in een kring achter vier vuurkorven. De ritmemakers worden gedirigeerd door een percussionist, die zich achter hen beweegt. Tijdens de gehele sociaalartistieke actie wordt de aarde symbolisch gereinigd door een vuurspuger.

Na het afronden van het kunstwerk onthult de directeur van KTG Beheer BV, Joop Zohlandt, onder begeleiding van het opzwepende ritme van alle aanwezigen een plaquette door met zijn handen de aarde erover weg te vegen.

Van dit sociaal sculptuur worden vier foto’s (30 x 40 cm) afgedrukt en ingelijst.

Het kunstwerk wordt jaarlijks onderhouden door werknemers van het bedrijf zodat er een continuïteit van de sociale actie ontstaat.


© 2007 Stichting OE